V√É∆í√ā¬§lkommen
     
SELECT * FROM [saxmeny] WHERE ([toppkategorin] = 0 AND [levelfaltet] = 1 OR [levelfaltet] = 2 AND [toppkategorin] = 154)
Program
Press
Turneer
Kontakt
Nyhetsbrev
CD
English
Se och lyssna
Kontra

Sök


Aktuellt
Youtube och Soundcloud
Boliviaturnť
Hedersmedlemmar i FST
 

Studio 53 presenterar Lars-Gunnar Bodin och SŲren Hermansson

Sound of Stockholm, 3 - 7 november.

Studio 53 medverkar med två evenemang. Den 5 november kl 19.00 hyllar vi musikpionjären Lars-Gunnar Bodin 80 år med en porträttkonsert i Kulturhusets hörsal.

I över ett halvt sekel har Lars-Gunnar Bodin varit aktiv som konstnär, lärare, ordförande för Fylkingen, chef för EMS, medlem i Kungliga Musikaliska Akademien och en ambassadör för svensk elektroakustisk musik i hela världen. Med sitt skarpa sinne har han observerat, reflekterat och teoretiserat över musik, kultur och konst i allmänhet. Lars-Gunnar Bodin framför själv en ny text-ljudkomposition. Konserten inkluderar även uruppförandet av ett beställningsverk av Sveriges Radio för saxofon och elektronik.

Program

Nästan from Clouds (1976)
 
Anima (1984-87) Ny version för saxofon och elektronik, Jörgen Pettersson saxofon
 
Traces I (1970)
 
Jörgen (2015), Five Episodes for saxophone and pre-recorded sounds, Jörgen Pettersson, saxophone.
Sveriges Radios beställningsverk,

Prolog from Clouds (1976), New version for electroacoustic music and images
 
Utsaga #3 (2015), Lars-Gunnar Bodin, speaker

Konserten ges i samarbete mellan KMH, Sveriges Radio, Studio 53, Elektronmusikstudion EMS, och Sound of Stockholm.

 

Studio 53 presenterar Sören Hermansson

Lördagen den 7 november kl 20.30 på Fylkingen har vi det stora nöjet att presentera ytterligare en centralgestalt i svenskt musikliv; hornisten Sören Hermansson.

Sören Hermansson firar i år 41 år som aktiv hornist. Hans musicerande och pedagogiska gärning har fört honom till många delar av världen. Med cirka 60 kompositioner skrivna till Sören direkt har han byggt upp en unik hornrepertoar som väckt intresse långt utanför Sveriges gränser. På Fylkingen får vi lyssna på ett program av idel FST-medlemmar och ta del av hans målmedvetna arbete med att bygga upp en repertoar för horn och elektronik, något han fokuserat på de senaste åren.

Program

Leilei Tian: OM
Per Mårtensson: Define (uruppförande)
Åke Parmerud: Dark Harbour
Marcus Fjellström: Deanimator

Hitta till Fylkingen: Torkel Knutssonsgatan 2 (ingång Münchenbryggeriet från Torkel Knutssonsgatan 2, genom valvet, över parkeringen, T-bana Mariatorget).

Under Sound of Stockholm hyllas elektronmusik­pionjären Lars-Gunnar Bodin 80 år, med ett 1,5-dagars symposium. Läs mer här: http://soundofstockholm.se/sv/lars-gunnar-bodin-80-symposium-dag-1/

 

Ta del av hela programmet för Sound of Stockholm här: http://soundofstockholm.se/sv/#program

 

Studio 53 drivs av medlemmarna i Stockholms Saxofonkvartett. Föreningen bedriver konsert/seminarieverksamhet i egen regi och i samverkan med andra arrangörer för att sprida och öka intresset för ny musik.       
 

 

Utskick Saxar

 

 

  

 

  

 

Webbmaster: Martin Steisner.