V√É∆í√ā¬§lkommen
     
SELECT * FROM [saxmeny] WHERE ([toppkategorin] = 0 AND [levelfaltet] = 1 OR [levelfaltet] = 2 AND [toppkategorin] = 154)
Program
Press
Turneer
Kontakt
Nyhetsbrev
CD
English
Se och lyssna
Kontra

Sök


Aktuellt
Youtube och Soundcloud
Boliviaturnť
Hedersmedlemmar i FST
 

Ett ljud blir musik

Den 27 oktober kl 18.00 håller Marie Samuelsson tillsammans med Stockholms Saxofonkvartett den sista i höstens föreläsningsserie som erbjuder dig som besökare en djupdykning i det samtida konstmusiklivet på ett tillgängligt och socialt sätt.

Vad händer i kompositörens huvud? Hur tar den nyskrivna musiken gestalt? Följ med när tonsättaren Marie Samuelsson och Stockholms Saxofonkvartett med utgångspunkt från tre av Maries musikstycken; Signal, I vargens öga och Komposition – Improvisation, berättar och spelar i en öppen konsertform. Marie visar lekfullt upp modeller till komposition som kan inspirera till eget skapande och skapa nyfikenhet för vår tids musik. Stockholms Saxofonkvartett berättar om interpretens roll och hur det är att arbeta som musiker idag.

Marie Samuelsson har i olika sammanhang hållit seminarier om sitt komponerande och undervisat som gästprofessor i komposition bl.a. på Kungliga Musikhögskolan 2008-2009. Hon har skrivit artiklar, varit redaktör för Nutida Musik och Tonsättaren (FST) samt programledare för Nya Timmen i Sveriges Radio P2. I december 2012 valdes hon till vice preses i Kungl. Akademiens presidium. Marie har även en bakgrund som musiker och har spelat klassiskt och rock/improvisationsmusik. Läs mer om Marie Samuelsson på: www.mariesamuelsson.se

Boka biljett på denna länk hos Folkuniversitetet  eller köp på plats. Entré 100 kr. Du kan även anmäla dig på e-post: studio53@stockholmsax.com eller per telefon: 08 67 33 444.

Sound of Stockholm (SoS) är en sammanslutning av sex olika arrangörsföreningar i Stockholm; Audiorama, Frim, Fylkingen, Föreningen Samtida Musik, SEKT och Studio 53. Tillsammans driver de en årlig festival på Kulturhuset med cirka 35 konserter och föreläsningar inom fältet experimentell konstmusik. I år går festivalen Sound of Stockholm av stapeln den 4 – 8 november och spelplatserna är Kulturhuset, Fylkingen och Audiorama på Skeppsholmen.

Studio 53 drivs av medlemmarna i Stockholms Saxofonkvartett. Föreningen bedriver konsert/seminarieverksamhet och undervisning i egen regi och i samverkan med andra arrangörer för att sprida och öka intresset för ny musik.

Studion ligger centralt i Stockholm, besöksadressen är Tulegatan 53.

T- bana till Rådmansgatan, uppgång Handelshögskolan eller till Tekniska Högskolan, uppgång Odengatan eller Buss 2, 4, 53, 72

Egen ingång till höger om stora porten. Dörrarna öppnas kl.17.30. Följ Stockholms Saxofonkvartett och Studio 53 på Facebook       
 

 

Utskick Saxar

 

 

  

 

  

 

Webbmaster: Martin Steisner.