V√É∆í√ā¬§lkommen
     
SELECT * FROM [saxmeny] WHERE ([toppkategorin] = 0 AND [levelfaltet] = 1 OR [levelfaltet] = 2 AND [toppkategorin] = 154)
Program
Press
Turneer
Kontakt
Nyhetsbrev
CD
English
Se och lyssna
Kontra

Sök


Aktuellt
Youtube och Soundcloud
Boliviaturnť
Hedersmedlemmar i FST
 

Studio 53 presenterar Sten Sandell

Datum: torsdag den 10 april 2014 
Tid: 17:30 
Ort: Stockholm 
Lokal: Studio 53. Tulegatan 53 
Arrangör: Studio 53 


Studio 53 fortsätter sin serie uppskattade tonsättarpresentationer i Stockholms Saxofonkvartetts studio på Tulegatan 53. Denna gång gästas vi av Sten Sandell som kommer att berätta om sig själv och sin konstnärliga verksamhet.

Fotograf Vanja Sandell Billström"Jag önskar att fler musiker tog sig på samma förkrossande konstruktiva allvar med lust som Sten Sandell. Då skulle en idag ganska slentrianmässig improscen se helt annorlunda ut. Detta är utan tvekan ett av den svenska musikens och Sandells magnum opus." Thomas Millroth om "Music Inside the Language" i Soundofmusic. Läs mer om Sten på hans hemsida www.stensandell.com


Medverkar gör Ensemble Parkour som bildades under arbetet med verket”Det soniska ansvaret” av Sten Sandell och hade sin första konsert på Fylkingen under scenens 80-årsjubileum i november 2013. Ensemblen började som trio för att utforska klangen av blockflöjt, flöjt och saxofon tillsammans - tre blåsinstrument som är väsensskilda, samtidigt som de har nästan allt gemensamt. Under arbetet med ”Det soniska ansvaret” har trion utökats till en kvartett. För våren 2014 planeras konserter i Umeå och Göteborg samt en inspelning av Sandells verk. Samtidigt inleds nya samarbeten med tonsättare för nya utmaningar. Ensemble Parkour består av: My Eklund, Anna Svensdotter, Sten Sandell och Jörgen Pettersson.

Fotograf Vanja Sandell Billström

Gör gärna en intresseanmälan på e-post: studio53@stockholmsax.com eller per telefon: 08 67 33 444 då antalet platser är begränsat. Vi bjuder på musik, diskussion, ost och vin allt efter de förutsättningar som gives.

Studio 53 drivs av medlemmarna i Stockholms Saxofonkvartett. Föreningen bedriver konsert/seminarieverksamhet och undervisning i egen regi och i samverkan med andra arrangörer för att sprida och öka intresset för ny musik.

Studion ligger centralt i Stockholm, besöksadressen är Tulegatan 53.

T- bana till Rådmansgatan, uppgång Handelshögskolan eller till Tekniska Högskolan, uppgång Odengatan eller Buss 2, 4, 53, 72

Egen ingång till höger om stora porten. Dörrarna öppnas kl.17.00.

Fri entré!

Följ Stockholms Saxofonkvartett och Studio 53 på Facebook.

 


       
 

 

Utskick Saxar

 

 

  

 

  

 

Webbmaster: Martin Steisner.