Välkommen
     
SELECT * FROM [saxmeny] WHERE ([toppkategorin] = 0 AND [levelfaltet] = 1 OR [levelfaltet] = 2 AND [toppkategorin] = 156)
Program
Press
Turneer
Kontakt
Nyhetsbrev
CD
English
Se och lyssna
Kontra

Sök


Aktuellt
Youtube och Soundcloud
Boliviaturné
Hedersmedlemmar i FST
 

Ett ljud blir musik

Vad händer i kompositörens huvud? Hur tar den nyskrivna musiken gestalt? Marie Samuelsson och Stockholms Saxofonkvartett spelar och berättar.

Följ med när tonsättaren Marie Samuelsson och Stockholms Saxofonkvartett med utgångspunkt från tre av Maries musikstycken; Signal, I vargens öga och Komposition – Improvisation, berättar och spelar i en öppen konsertform med seminarier och workshops. Marie visar lekfullt upp modeller till komposition som kan inspirera till eget skapande och skapa nyfikenhet för vår tids musik. Stockholms Saxofonkvartett berättar om interpretens roll och hur det är att arbeta som musiker idag.

Föreläsningen vänder sig till alltifrån en musikintresserad vuxenpublik till gymnasie- och högstadieskolor med estetisk inriktning, kulturskolor och folkhögskolor. Vi vänder oss även till konsertarrangörer, universitet och högskolor. Målet och syftet med seminariet är att öka förståelsen och intresset för nutida konstmusik. Vi kombinerar gärna seminariet med en offentlig konsert som kan genomföras senare samma dag. Även här står Marie Samuelssons i centrum. Länk till programförslag.

År 2007 tillägnade Stockholms Konserthus Filharmoniska orkester Marie Samuelsson en fyra dagars tonsättarfestival då nitton av hennes verk framfördes.

Samuelssons musik har blivit karakteriserad som både direkt fysisk och som ”musik med starka poetiska uttryck” och ”med ett ständigt närvarande klangligt och rytmiskt flöde”.

Hon har i olika sammanhang hållit seminarier om sitt komponerande och undervisat som gästprofessor i komposition bl.a. på Kungliga Musikhögskolan 2008-2009.
Hon har skrivit artiklar, varit redaktör för Nutida Musik och Tonsättaren (FST) samt programledare för Nya Timmen i Sveriges Radio P2. I december 2012 valdes hon till vice preses i Kungl. Akademiens presidium. Marie har även en bakgrund som musiker och har spelat klassiskt och rock/improvisationsmusik. Läs mer om Marie Samuelsson på: www.mariesamuelsson.se       
 

 

  

 

Webbmaster: Martin Steisner.