V√É∆í√ā¬§lkommen
     
SELECT * FROM [saxmeny] WHERE ([toppkategorin] = 0 AND [levelfaltet] = 1 OR [levelfaltet] = 2 AND [toppkategorin] = 154)
Program
Press
Turneer
Kontakt
Nyhetsbrev
CD
English
Se och lyssna
Kontra

Sök


Aktuellt
Youtube och Soundcloud
Boliviaturnť
Hedersmedlemmar i FST
 

Sound of Stockholm 5 Ė 9 november

Inom ramen för festivalen arrangerar Studio 53 två konserter.

Torsdagen den 7 november kl 12.00 en tonsättarpresentation med Liselotte Norelius och Ann Rosén från Syntjuntan.

Lördagen den 9 november kl 17.00 framträder dirigenten Florian Benfer tillsammans med ARTON Vocal Ensemble och Stockholms Kammarkör med musik av Wolfgang Rihm, Lisa Streich och Mauricio Kagel. Båda konserterna äger rum i Kulturhuset i Stockholm. Mer information om dessa två konserter finns nedan och hela festivalprogrammet hittar du på www.soundofstockholm.se

Varmt välkomna!

7 november kl. 12.00 i Kulturhuset, Foajé plan 3
Studio 53 presenterar tonsättarna i Syntjuntan, Lise-Lotte Norelius och Ann Rosén.

Program:

Kring
Ann Rosén

Ticko Ticko
Liselotte Norelius

Elkonflikt
Ann Rosén

Nightmen
Liselotte Norelius

Syntjuntan är en ensemble med kvinnliga tonsättare, musiker och instrumentbyggare. Deras syfte är att möta kvinnors nyfikenhet på teknik och elektronik, att uppmuntra dem till att själva bygga instrument och på andra sätt underlätta deras eget experimenterande. Syntjuntan vill bidra till att kvinnor får bättre självförtroende, så de kan ta den plats som behövs för att kunna genomföra sina idéer, utveckla sin musik och möta publiken. I Syntjuntan bygger man sin egen synt och kommer över sin eventuella teknikrädsla. Man får bekanta sig med experimentell konstmusik genom att lyssna på och prata om eller kanske till och med genom att framföra ett nyskrivet verk inför publik.

Syntjuntan bildades 2009 och framträder i olika konstellationer och format.  Kärntruppen just nu består av Lise-Lotte Norelius och Ann Rosén men Syntjuntan framträder också som trio med grundarna Ann Rosén, Lise-Lotte Norelius, Ida Lundén och ibland i utökat format med inbjudna konstnärer, tonsättare musiker m.fl. Denna konsert genomförs tillsammans med Stockholms Saxofonkvartett.

Stockholms Saxofonkvartett: Per Hedlund, Jörgen Pettersson, Matias Karlsen Björnstad, Leif Karlborg. www.saxofonkvartetten.seDen 9 november kl 17.00 i Kulturhusets Hörsal framträder dirigenten Florian Benfer tillsammans med Arton Vocal Ensemble och Stockholms Kammarkör.                                                                                                                       

Program:    
Mit geschlossenem Mund (1982)    
Wolfgang Rihm 

Ängen dansar (2008)
Lisa Streich     

Hallelujah für Stimmen (1967/68)
Mauricio Kagel                                                                                                                                                                                                      

Medverkande:                                                                                                              
ARTON Vocal Ensemble
Stockholms Kammarkör
Florian Benfer – dirigent

ARTON består av unga, professionella musiker från hela Europa och repertoaren sträcker sig från kammarmusik till större arrangemang för kör och orkester. 2011 bildade Benfer även ARTON Vocal Ensemble, som specialiserar sig på vokalmusik skriven efter 1900. ARTON har, trots sin korta historia, hunnit med att hålla konserter i både Tyskland, Frankrike och Sverige.

Stockholms Kammarkör (SKK) är en fristående, blandad kör som verkar både i Sverige och utomlands. Kören bildades 1981 och har ett 30-tal medlemmar. Florian Benfer har varit konstnärlig ledare för kören sedan 2012.

Mångsidighet och en genreöverskridande nyfikenhet på musik från alla tider utmärker Florian Benfers arbete som dirigent, sångare och organist. Hans musikaliska utbildning inleddes i Leipzig med studier i kyrkomusik, och fortsatte sedan i Stockholm, där han studerade kördirigering för Anders Eby. 2010/11 tillbringade Benfer vid Kungliga musikhögskolan i Haag med studier i orkesterdirigering för Kenneth Montgomery och Jac van Steen. Under 2012 gick han sedan en påbyggnadsutbildning i orgel för Nils Larsson i Stockholm. Masterclasses för Frieder Bernius, Stefan Parkman, Michael Radulescu, Patrick Russil och Grete Pedersen har utgjort ett ovärderligt komplement till den redan omfattande utbildningen, liksom arbetet som sångare i ensembler som Kammerchor Stuttgart, Lucerne Festival Academy Vocalists och World Youth Choir

Medverkande körmedlemmar:

Elisabet Carlsson
Annika Inkapööl                                                                                                       
Tove Fagius                                                                                                           
Anna-Lena Holmberg
Kristina Sabelström Möller
Paulina Smith
Jan Kristoffersson
Lars Björnlund
Bengt Karlsson
Magnus Östling
Niclas Eriksson
Lennart Francke
Björn Blomberg
Johnny Oxblod
Catarina Netz
Emma Sjölund
Marianne Eriksson
Anna Myrenberg
Vivi-Ann Gäfvert
Emma Fagerström
Katarina Cars
Lena Palm
Maria Goundorina
Thomas Köll
Emil Frodlund
Henrik Berg
Anton Albertsson
Matilda Paulsson 

       
 

 

Utskick Saxar

 

 

  

 

  

 

Webbmaster: Martin Steisner.