Välkommen
     
Fyra saxofoner och en kör
Bildspel

© Fyra saxofoner och en kör. Form: Ulrika Ljungberg

 

 

Möt Stockholms Saxofonkvartett i ett spännande och annorlunda körsamarbete.

Stockholms Saxofonkvartett har under många år spelat tillsammans med körer och sångsolister, alltifrån uppsättningar med stor kör, sångsolister, orkester och orgel till framträdanden i mindre format tillsammans med kyrkans kör.

Kvartetten består av fyra erfarna proffs som med hjälp av spelglädje, humor och pedagogisk känsla alltid skapar god kontakt med publiken. Nästan 500 verk har skrivits för Stockholms Saxofonkvartett av svenska och utländska tonsättare, och de har turnerat världen över och spelat på festivalscener och i konserthus.

Genom sin klang, dynamik och flexibilitet låter sig kvartetten anpassas till både röster och olika instrument. Stockholms Saxofonkvartett förfogar över en stor och skiftande repertoar och har därför alltid haft möjlighet att bidra med egna stycken till konsertprogrammet.

Under sina turnéer i Sverige har kvartetten ofta haft glädjen att framföra musik av lokalt förankrade tonsättare. Stockholms Saxofonkvartett söker aktivt samarbete med musiklivet på orten, inte minst med körer. Genom sin klang, dynamik och flexibilitet låter sig kvartetten anpassas till både röster och olika instrument.

Utöver samarbeten med körer i Sverige planerar vi just nu en turné till Storbritannien med Estonian Philharmonic Chamber Choir samt konserter i Lettland och Tyskland med The State Academic Choir, Latvia.

Nu vänder vi oss till körer som vill framträda i en ny spännande klangvärld med ett erbjudande till samarbete. Kontakta Martin Steisner Musikproduktion för mer information eller klingande exempel.

Länkar till repertoar för saxkvartett och kör:

 

Blandad kör

Operakörer

Julmusik

Originalmusik för kör och saxofonkvartett

Bildspel

Kort presentation


Tillbaka till Program


 

       
 

 

  

 

Webbmaster: Martin Steisner.